Integraatioakatemia

 

Digia on yli 20 vuoden kokemuksella yksi Suomen johtavista integraatiotaloista. Koulutamme nyt uusia voimia integraatio-osaajien iskujoukkoihimme!Mikä integraatioakatemia?          |          Ohjelma 2017         |          Kouluttajat         |          Miksi Digian integraatioakatemia?          |          Miksi integraatiota?Integraatioakatemia järjestetään syksyllä 2018

 

Hakuajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Uutisia

Mikä integraatioakatemia?

Kuuden arki-illan tiivis koulutus, joka tähtää rekrytointiin

Digian integraatioakatemia antaa kattavan yleiskatsauksen integraatiotyökaluihin ja -tekniikoihin sekä perehdytyksen siihen, kuinka Digia yhtenä Suomen johtavista integraatiotaloista niitä hyödyntää. Kouluttajina toimivat Digian asiantuntijat. Koulutus lähtee liikkeelle intregraatiotyöskentelyn peruskäsitteiden avaamisesta kohti yhä tarkempaa teknisiin ratkaisuihin syventymistä ja käytännön harjoituksia. Koulutus on startti, jonka jälkeen on mahdollista aloittaa työskentely integraatioiden parissa ja kartuttaa tietotaitoa tekemisen kautta. Koulutus mahdollistaa rekrytoinnin Digialle.Kenelle?

Vastavalmistuneille tai IT-ammattilaisille, jotka etsivät uusia haasteita. Koulutukseen vaaditaan IT-alan AMK- tai yliopistotutkinto, mutta aiempi kokemus integraatioista ei ole tarpeen. Ohjelmointikokemus ja muu alan työkokemus tuntemus ovat hyödyksi.

Ohjelma 2017

Helsinki

Ma 30.1. klo 17-20.30 Digia-esittely, Integraatioiden perusteet, iPaas ja tulevaisuus
Ti 31.1. klo 17-20.30 IBM Integration Bus
Ke 1.2. klo 17-20.30 IBM Integration Bus, osa 2
Ti 7.2. klo 17-20.30 IBM DataPower ja IBM API Connect
Ke 8.2. klo 17-20.30 IBM DataPower ja IBM API Connect, osa 2
To 9.2. klo 17-20.30 Asioiden internet, ICT-arkkitehtuurit, suunnittelumallit, sekä lopputilaisuus ja todistukset

 
Tampere

Ma 30.1. klo 17-20.30 Digia-esittely, Integraatioiden perusteet, iPaas ja tulevaisuus
Ti 31.1. klo 17-20.30 IBM DataPower ja IBM API Connect
Ke 1.2. klo 17-20.30 IBM DataPower ja IBM API Connect, osa 2
Ti 7.2. klo 17-20.30 IBM Integration Bus
Ke 8.2. klo 17-20.30 IBM Integration Bus, osa 2
To 9.2. klo 17-20.30 Asioiden internet, ICT-arkkitehtuurit, suunnittelumallit, sekä lopputilaisuus ja todistukset

Kouluttajat

Andrea Marseglia

Andrea Marseglia

Andrea on uusi ja ennakkoluuloton lahjakkuus integraatioiden parissa. Hän pystyy tarjoamaan tuoreesta muistista kokemukset siitä, millä tavalla integraatioiden opettelu parhaiten onnistuu.

”Aloitin Digialla alkukesästä 2015 Ratkaisutuki-tiimissä. Pidän integraatioakatemiassa ”Integrations for dummies” -koulutuksen, jossa käydään läpi yleisesti mitä integraatio on sekä sen peruskäsitteitä. Integraatioiden kanssa työskentelyssä kiehtoo niiden monipuolisuus ja haasteellisuus. Tässä reilun puolentoista vuoden aikana on tullut tehtyä töitä monessa eri projektissa tukitehtävien lisäksi. Aloittaessani minulla ei ollut aiempaa kokemusta integraatioista, joten – kliseisesti todettuna – joka päivä on saanut oppia uutta.”

Kari ParkkinenKari Parkkinen

Karin erikoisosaamista ovat kokonais-, liiketoiminta-, palvelu- ja integraatioarkkitehtuurit. Hän ymmärtää arkkitehtuurien lisäksi suvereenisti myös toimialoja ja liiketoimintavaatimuksia. Kari on mukava, hyväasenteinen ja sivistynyt, ja kehittää meitä eteenpäin pitkällä kokemuksellaan.

”Olen työskennellyt yli 30 vuotta erilaisten ICT-teknologioitten ja arkkitehtuurien parissa. Työnkuvaani Digialla kuuluu arkkitehtuurien kehittäminen ja myynnin tukitehtävät. Integraatioakatemiassa koulutan muun muassa uusimmista trendeistä arkkitehtuureissa, sekä kerron arkkitehdin roolista ja siitä, mikä tekee hyvän arkkitehdin.”


Fred Keus

Fred Keus

Fredillä on pitkä kehittäjätausta ja hän tuo tärkeää teknistä näkemystä esimiestiimiin. Fred on hyväntuulinen, luotettava ja rohkea työkaveri.

”Olen työskennellyt kehittäjänä yli 10 vuotta ja toiminut myös teknisenä projektipäällikkönä. Tällä hetkellä toimin kokoaikaisena esimiehenä. Integraatioakatemiassa koulutukseni aiheena ovat erilaiset integraatioiden suunnittelumallit. Tulossa on tutkimusmatka suunnittelumallien viidakossa – ota ICT-sanakirja mukaan! Jos integraatio olisi eläin, se olisi mustekala: pää on palveluväylä ja lonkerot ovat palvelukutsuja.”

Mikko Lundgren

Mikko Lundgren

Mikko kehittää Digialla iPaaS-ratkaisuja ja tuntee Digia iSuiten kuin omat taskunsa. Hänellä ovat erinomaisesti hallussa mobiiliratkaisut, RESTit ja Java.

”Aloitin Digialla toukokuussa 2016. Olen erikoistunut APIen suunnitteluun ja toteutuksiin. Integraatioakatemiassa koulutusosioni aiheena on iPaaS, eli miten integraatioita voidaan tarjota palveluna, tässä tapauksessa toimittajan pilvestä.”


Hermanni PernaaHermanni Pernaa

Hermanni on timanttinen asiantuntija kaikkeen IBM DataPoweriin liittyvässä. Ei ole kysymystä, mihin hän ei pystyisi vastaamaan. Hermannilta löytyy tietämyksen lisäksi myös aikaa auttaa kollegoitaan ongelmatilanteissa.

”Olen työskennellyt Digialla 3,5 vuotta järjestelmäarkkitehtina erikoistuen IBM:n integraatiojärjestelmiin. Koulutusosioni koskee lempilastani IBM DataPower Gatewayta, jonka osalta käyn läpi yleisesittelyn lisäksi sen rautapohjaisuuden tuomat edut tietoturva- ja joustavuusnäkökulmasta. Integraatioissa kiehtoo niiden haastavuus. Teknisten ja toiminnallisten ristiriitojen sovittelu yhdistyy asiakkaan liiketoiminnan tarpeisiin luoden tilanteita, joissa luova ongelmanratkaisukyky on asiantuntijan paras työkalu.”

Panu TamminenPanu Tamminen

Panu on tekijämies, jolla on loistava arkkitehtuurinen ymmärrys. Hän tekee työtään isolla sydämellä.

”Aloitin Digialla helmikuussa 2016 integraatioarkkitehtina. Erikoistumisalueeni on IBM DataPower ja API Management. Integraatioakatemiassa tarjoan katsauksen integraatioiden suunnittelumalleihin: mitä ne ovat, miksi niitä tehdään, mistä ne ovat tulleet ja mihin ne ovat menossa. Integraatioissa kiehtoo puhtaalta pöydältä uusien, toiminnalliset ja ei-toiminnalliset tarpeet mahdollisimman tehokkaasti toteuttavien ratkaisujen suunnittelu heterogeenisissä ympäristöissä alati kehittyvillä menetelmillä ja työkaluilla.”


Nico HämäläinenNico Hämäläinen

Nico on analyyttinen koodivirtuoosi, joka hahmottaa riippuvuudet ja kokonaisuuden erittäin hyvin. Työssään järjestelmäkehittäjänä hän on erinomainen keksimään out-of-the-box -ratkaisuja. Nico kouluttaa yhdessä Niina Välimaan kanssa IIB-teknologiasta.

”Olen työskennellyt Digialla helmikuusta 2015 lähtien. Työkaluina käytän IBM Integration Busia. Päivittäisessä käytössä apuna ovat myös Notepad++ ja Digia iSuite. Koulutusosioni käsittelee teoriaa ja integraatioiden tekemistä IIB:llä. Minua on aina kiinnostanut asioihin perehtyminen ja pulmien ratkonta. Integraatioiden tekeminen on hyvin usein juurikin tätä. Tavallisesti integraatiotekemisessä ei oteta kantaa siihen, miltä esimerkiksi verkkosivun ulkoasu näyttää loppukäyttäjälle tai millaista käyttöliittymää jossakin järjestelmässä käytetään. Sen sijaan integraatio varmistaa, että järjestelmien välillä siirrettävä tieto vastaa määriteltyä. Jos integraatio olisi eläin, se olisi kissa. Integraatio on hiljainen ja kulkee vakaasti useilla alustoilla. Se voi tarpeen tullen olla hämmästyttävän ketterä ja taipuisa. Integraation voi löytää arvaamattomista paikoista. Olen myös huomannut, että netti on täynnä integraatioita. ”

Niina VälimaaNiina Välimaa

Niina on nopea, tehokas ja itseohjautuva järjestelmäsuunnittelija, joka tekee asiakasprojekteissa vaativia ja laajoja kokonaisuuksia. Niinan vahvuuksia ovat hyvä ulosanti ja kyky voittaa asiakkaan luottamus erityisen nopeasti. Integraatioakatemiassa hän johdattaa osallistujat IIB:n saloihin yhdessä Nico Hämäläisen kanssa.

”Aloitin Digialla joulukuussa 2006, joten mittarissa on melkein kymmenen vuotta. Tällä hetkellä työskentelen IIB-kehityksen parissa suuressa asiakasprojektissa osana seitsemän hengen tiimiä. Integraatioakatemiassa koulutan IBM Integration Busin perusteista ja toteutuksista. Integraatioissa kiehtoo toisaalta järjestelmällisyyden ja tarkkuuden vaatimukset, toisaalta Java-ohjelmoinnin tarjoama joustavuus integraatioiden toteuttamisessa. Tehtävät tarjoavat sekä itsenäistä tekemistä että tiimityötä sopivassa suhteessa. Integraatio on kuin pizza: se yhdistää mitkä vain ainekset hyväksi ruoaksi.”


Pasi LantiainenPasi Lantiainen

Pasi on Digian Mr. ”IoT”. Hänen rinnallaan McGyverkin jää toiseksi, kun on kyse kodin virittämisestä – muun muassa sähkönkulutuksen seuranta on sillä tasolla, että Pasi tietää, milloin jääkaappi hajoaa.

”Olen työskennellyt Digialla 2,5 vuotta. Toimin ratkaisuarkkitehtina miettien ratkaisuja asiakkaiden ongelmiin. Viime vuoden olen keskittynyt IoT-ratkaisuihin. Integraatioakatemiassa puhun IoT:sta, ja siitä, miten sitä voidaan käyttää integraatioprojekteissa. Vapaa-ajalla omien kotiprojektien koodailun ohella puuhaan 2v pojan, valokuvauksen ja moottoripyöräilyn parissa.”

Tommi PalomäkiTommi Palomäki

Ratkaisuarkkitehtina työskentelevä Tommi on oiva mallintaja ja visualisoija. Hän on Digialla monessa mukana.

”Aloitin Digialla vuoden 2016 alussa. Toimin integraatioyksikössä ratkaisuarkkitehtina ja Digian tilannekuva- ja valvontatuotteen tuotepäällikkönä. Integraatioakatemiassa luentoni aiheena on Digian tulevaisuuden integraatioratkaisut, kuten Digian iPaaS -palvelu. Integraatioissa kiehtoo se, miten ne avaavat ovet asiakkaan muuhunkin toimintaan ja tuovat uusia myyntimahdollisuuksia.”


Sami LairalaSami Lairala

Sami on työskennellyt Digialla pari vuotta integraatioarkkitehtina muun muassa API Management-asioiden parissa. Hän on todellinen moniosaaja, joka venyy ja vanuu joka suuntaan. Samin vahvuudet ovat kommunikoinnissa: projekteissa hän osaa kiteyttää, missä milloinkin mennään.

”Työskentelen Digialla monipuolisesti integraatioarkkitehtuurin ja -kehityksen parissa ja olen päässyt laajentamaan osaamistani integraatiopohjalta mm. keskitettyjen lokijärjestelmien puolelle. Integraatiot ovat tietoyhteiskunnan elinehto ja onkin kiehtovaa olla aitiopaikalla mukana mahdollistamassa liiketoimintaa informaation liikkumisen näkökulmasta. Koulukseni aiheena Integraatioakatemiassa on IBM API Connect: Ihmeapit ja niiden olinpaikat. Jos integraatio olisi luonnon tuote, se olisi sieni: sen rihmastot ulottuvat kaikkialle.”

Miksi Digian integraatioakatemia?Ammattilaisten tehoperehdytys aiheeseen, jota ei koulussa opeteta1Ammattilaisten tehoperehdytys
aiheeseen, jota ei koulussa opeteta

Järjestelmäintegraatioita ei opeteta IT-alan oppilaitoksissa pääaineena. Integraatioammattilaiseksi tullaan työn kautta oppimalla. Integraatioakatemiassa Digian ammattilaiset jakavat tietotaitoaan sekä teoriasta että käytännön työssä opitusta. Kouluttajien joukossa on sekä pitkän linjan syväosaajia että uusia taitajia, jotka antavat vinkkejä alkuun pääsemiseen.

Monipuolisuus  on valttia

2. Monipuolisuus on valttia

 Integraatioita ei katsota vain yhdestä näkökulmasta. Digialla hanskataan laaja skaala integraatiotyökaluja. Näistä koulutus tutustuttaa IBM:n pilvityökaluihin, tyypillisiin integraatiostandardeihin ja open source –näkökulmaan. Käteen jää siis monipuolinen yleiskuva.

 Kädet saveen ja oppimaan käytännössä3. Kädet saveen ja oppimaan käytännössä

Tarkoitus on, että osallistujat saavat esimakua siitä, millaista integraatioiden parissa työskentely aidosti on. Koulutukseen kuuluu siksi teorian ohella käytännön harjoituksia.

Päivitä  osaamisesi4. Päivitä osaamisesi

Koulutuksen jälkeen tunnet ajankohtaiset integraatiotyökalut- ja tekniikat. Osallistujille jaetaan todistus, josta käy ilmi koulutuksen sisältö ja eri kurssikertojen aiheet.Rekrytointi Digialle5. Rekrytointi Digialle

Etsimme koulutuksen kautta uusia osaajia Digian integraatio-osaajien iskujoukkoihin. Koulutus mahdollistaa rekrytoinnin Digialle.Olemme kouluttaneet sisäisesti uusia integraatiotekijöitä jo useita vuosia kovan luokan ammattilaistemme opissa. Viime keväänä asiantuntijoidemme tietotaito oli ensimmäistä kertaa tarjolla kaikille avoimessa koulutuksessa. Nyt Integraatioakatemia tulee taas, tämän hetken ajankohtaisilla aiheilla päivitettynä.

Uskon, että integraatiot tulevaisuuden kasvualueena kutkuttavat monen IT-ammattilaisen kiinnostusta. Integraatiot ovat yrityksille yksi merkittävimmistä IT:n mahdollistamista kilpailukykytekijöistä. Integraatioiden kasvava merkitys näkyy kysyntänä osaajille.

Lue lisää blogista

Teemu O. Virtanen
Johtaja, integraatio ja tiedon hyödyntäminen

Miksi integraatiota?

Organisaatiolla on valtavasti tietoa omista asiakkaistaan – ja lisää kertyy joka ikinen päivä. Haasteena on tiedon hajanaisuus: sitä on eri järjestelmissä ja eri muodossa. Ilman integraatiota, joka yhdistää toisiinsa eri järjestelmät ja niissä olevan tiedon, kaikki pysähtyy. Tieto ei kulje. Tuotteet eivät liiku. Asiakkaat eivät saa palvelua. Liiketoiminta lamaantuu.

Meidän digialaisten tavoitteena on rakentaa asiakkaillemme ennakoiva ja liiketoimintalähtöisesti ohjautuva integraatiokyvykkyys, joka varmistaa sujuvan arjen, tiedon helpon hyödynnettävyyden ja toiminnan kehittämisen.

Lue lisää ja tutustu asiakastarinoihimme  >>Takaisin ylös