112 Suomi

Uutisia


 30.8.2017

Yhteensopivuusongelma Android 7 -käyttöjärjestelmän kanssa korjattu – uusi sovellusversio ladattavissa

112 Suomi -sovelluksen uusi versio (1.1.2) on julkaistu sovelluskaupassa. Uusi versio on yhteensopiva Android 7 -käyttöjärjestelmän kanssa ja korjaa mm. aiemmin uutisoimamme ongelman OnePlus-puhelimissa.

112 Suomi -sovellus Google Play -kaupassa >>

15.8.2017

112 Suomi -sovellus ei toimi toistaiseksi OnePlus-puhelimissa, korjaus käynnissä

Uusin OnePlus-puhelinten käyttöjärjestelmä (OxygenOS 4.5.8) ei ole yhteensopiva 112 Suomi -sovelluksen kanssa ja sovellus kaatuu käynnistystä yrittäessä. Sovelluksen päivitysversio on työn alla ja korjaus saataneen toimitettua sovelluskauppaan kahden viikon kuluessa.

9.2.2017

112-päivä 11. helmikuuta tulee taas – Digialaiset mukana Espoon Sellossa

11.2. vietetään valtakunnallista hätänumeropäivää. 112 Suomi -hätäpaikannussovellus on kampanjassa näkyvästi esillä.

Lauantaina 11.2. ja koko viikon ajan järjestetään lukuisia arjen turvallisuuteen liittyviä tapahtumia ympäri Suomen. Tapahtumissa on mahdollisuus kysyä 112 Suomi -sovelluksesta sekä saada apua sovelluksen lataamiseen ja käyttöön. Viime vuonna hätänumeropäivä näkyi sovelluksen lataustilastossa selkeänä piikkinä: 11.2. latauksia kertyi reilu 10 000, ja koko viikon latausmäärä kipusi lähes 50 000:een.

Digia on jälleen mukana kauppakeskus Sellossa Espoon Leppävaarassa, jossa 112-päivää vietetään lauantaina klo 12-18. Tule kysymään Digian asiantuntijoilta 112 Suomi -sovelluksesta, anna palautetta tai kerro omista käyttökokemuksistasi.

Sellon tapahtumassa ovat mukana Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sekä Poliisi, Keravan Hätäkeskus, Uudenmaan Pelastusliitto, Espoon Pelastuskoirat ja SPR Kehä-Espoon osasto. Tervetuloa mukaan!

Tutustu 112 -päivän tapahtumiin >

Katso videolta tunnelmia viime vuoden tapahtumasta Espoon Sellossa:


112 Suomi -sovellus voitti Autoilun turvallisuusteko -äänestyksen

Hätäkeskuslaitoksen ja Digian yhteistyössä kehittämä 112 Suomi -sovellus voitti LähiTapiolan Autoilun turvallisuusteko -äänestyksen.

Palkinto luovutettiin Auto2016 -tapahtumassa tänään Helsingin Messukeskuksessa. Yleisöäänet sekä autoilun asiantuntijaraati ratkaisivat voiton. Sovelluksella katsottiin olevan kriittinen merkitys nopean avun saamisessa oikeaan paikkaan esimerkiksi kolarin sattuessa.

LähiTapiolan Autoilun turvallisuusteko -äänestys keräsi 12 421 ääntä, joista 6 659 annettiin 112 Suomi -sovellukselle.

"Olemme erittäin tyytyväisiä 112 Suomi -sovelluksen saamasta vastaanotosta ja sen lisääntyneestä käytöstä. Vajaa kaksivuotias sovellus on saavuttanut hyvän jalansijan turvallisuuden kentällä ja tämä palkinto on siitä myös hyvä osoitus. Kiitollisena otamme tämän tunnuksen ja palkinnon vastaan ja jatkamme nöyrin mielin edelleen sovelluksen tunnetuksi tekemistä.  Uusimmat tilastomme osoittavat, että sovelluksen kautta on soitettu tänä vuonna yhteensä hieman yli 20 000 hätäpuhelua. Kaiken kaikkiaan sovellusta on käytetty hätäpuhelun soittamiseen lähes 26 000 kertaa sen markkinoille tulon jälkeen.  Vaikka tämä on hätäpuheluiden kokonaismäärään nähden vielä melko pieni osuus, niin suunta on kuitenkin kasvava latausmäärien lisääntyessä", hätäkeskuspalveluiden johtaja Marko Nieminen toteaa.

"On hienoa, että sovellus on löytänyt paikkansa suomalaisten käytössä. Siitä kertoo jo latausmäärä: puolen miljoonan raja ylittyi kesäkuussa, ja nyt sovellusta on ladattu yli 733 000 kertaa. Myös hieno äänestystulos kertoo, että suomalaiset kokevat avunsaantia nopeuttavan puhelinsovelluksen hyödylliseksi ja tärkeäksi", toimialajohtaja Sami Rantanen Digialta sanoo.

Hätäkeskuslaitos ja Digia haluavat kiittää kaikkia äänestäjiä ja 112 Suomi -sovelluksen puolestapuhujia. Jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa turvallisen Suomen rakentamiseen. On hyvä tunnistaa turvallisuusriskit jo ennakkoon. Onnettomuuden sattuessa nopeaa avunsaantia helpottaa 112 Suomi -sovellus, joka välittää automaattisesti paikkatiedon hätäkeskukseen.

Lisätiedot:

Marko Nieminen
Johtaja, hätäkeskuspalvelut
puh. 0295 480 112 (vaihde)

Sami Rantanen
Toimialajohtaja, julkishallinto, Digia
P. 040 772 2920

 

18.11.2016


6.10.2016

112 Suomi -sovellus valittiin Autoilun turvateko -finalistiksi

 

LähiTapiola etsii yhdessä asiakkaiden, suuren yleisön ja asiantuntijaraadin kanssa vuoden vaikuttavinta autoilun turvallisuustekoa. Auto- ja liikennetoimittajat ry on tehnyt esivalinnan, jonka pohjalta LähiTapiola on valinnut kolme turvallisuushanketta yleisöäänestykseen.

Yksi valituista finalisteista on Hätäkeskuslaitoksen ja Digian yhteistyössä kehittämä maksuton 112 Suomi -sovellus, joka kertoo soittajan tarkan sijainnin hätäkeskukselle, kun hätäpuhelu soitetaan sovelluksen kautta. Sijaintitiedolla voi olla kriittinen merkitys esimerkiksi nopealla avun saamisella kolaripaikalle.

Voittajaa voi äänestää 17.11.2016 asti osoitteessa http://www.autovakuuttaminen.fi/. Lopullinen valinta tehdään yleisöäänten ja liikenteen asiantuntijoista koostuvan raadin yhteistuloksena. Voittaja palkitaan marraskuussa Auto2016 -tapahtumassa.

Hätäkeskuslaitoksen tiedote >>

LähiTapiolan artikkeli >>


7.9.2016

112 Suomi -sovellus hyvässä myötätuulessa

 

Elokuun loppuun mennessä Hätäkeskuslaitos on vastannut noin 1,5 miljoonaan hätäpuheluun. Näistä 112 Suomi -sovelluksen kautta oli soitettu hieman vajaat 15 000 puhelua, mikä on noin 1 % kokonaisuudesta.

"Hätäpuheluiden kokonaismäärään nähden sovelluksen kautta soitettujen puheluiden osuus on vielä melko pieni, mutta lisääntynee koko ajan latausmäärän kasvaessa", toteaa hätäkeskustoiminnan kehittämisyksikön johtaja Kyösti Lehtonen tyytyväisenä.

Syyskuun alkuun mennessä sovellusta on ladattu yli 635 000 kertaa.

Lue lisää Hätäkeskuslaitoksen tiedotteesta.


9.6.2016

112 Suomi -sovellus rikkoi puolen miljoonan rajan

 

Vuosi sitten julkaistua 112 Suomi -sovellusta on ladattu yli puoli miljoonaa kertaa. Sovelluksen kautta soitettujen hätäpuheluiden määrä on noussut kuukausitasolla 500:sta yli 2500 puheluun. Yhteensä sovelluksen kautta on soitettu yli 15 000 hätäpuhelua.

Lue lisää Hätäkeskuslaitoksen tiedotteesta.


26.4.2016

Digian 112 Suomi -sovellus finaaliin Blue Arrow  Awards -kilpailussa

 

Blue Arrow Awards palkitsee parhaat digitaaliset palvelut seitsemässä eri kategoriassa. Digia osallistui 112 Suomi -sovelluksellaan Societal Influence -kategoriaan.

Finalistit julkistettiin maanantaina 25.4., ja Digia oli yksi kategoriansa viidestä finalistista. Muut finalistit olivat eSote Kanta, Yrityskylä, Lupapiste ja Túlka Community.

Blue Arrow Awards -kilpailun Societal Influence -kategoriassa etsitään digitaalista palvelua, joka on vaikuttanut kansalaisten elämään ja tehnyt arjesta sujuvampaa tai koko yhteiskunnasta tehokkaamman.

Blue Arrow Awards on Better Digital Services Finland ry:n järjestämä kilpailu parhaille digitaalisille palveluille. Kilpailu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa ja sinne lähetettiin lähes sata hakemusta. Voittajat palkitaan 26.5. järjestettävässä gaalassa.

Kesäkuussa 2015 julkaistua 112 Suomi -sovellusta on ladattu yli 440 000 kertaa, ja sen kautta tehdään lähes 1500 hätäpuhelua kuukaudessa. Sovellus on auttanut suomalaisia monissa hätätilanteissa, kuten esimerkiksi peurakolarissa ja paleltumisvaarassa.


2.3.2016

Kiitos 112-päivän osallistujille! Palaa päivän tunnelmiin videolla - sovelluksen latausmäärässä selvä piikki

Torstaina 11.2. vietettiin EU:n yhteistä 112-päivää. Myös 112 Suomi -sovellus oli näkyvästi esillä hätänumeropäivän kampanjassa, mikä näkyi piikkinä latausmäärissä. Hätänumeropäivänä 11.2. latauksia kertyi reilu 10 000, ja koko viikon latausmäärä kipusi lähes 50 000:een. Yhteensä kesäkuussa 2015 julkaistua sovellusta on ladattu 429 327 kertaa.

”Hätäkeskuslaitos on ollut erittäin tyytyväinen siihen, kuinka hienosti sovellus on lyönyt itsensä läpi kansalaisten keskuudessa. Palvelu on toiminut erittäin hyvin ja luotettavasti”, hätäkeskuspalvelujen johtaja Marko Nieminen kertoo 112-päivän alla julkaistulla videolla. Katso haastatteluvideo >>

Kiitos kaikille 112-päivän osallistujille!

Digialaiset esittelivät 112 Suomi -sovellusta Espoossa Sellon kauppakeskuksessa, jossa toimintaansa olivat esittelemässä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos ja poliisi, Keravan Hätäkeskus, Uudenmaan Pelastusliitto ja Espoon Pelastuskoirat ry. Väkeä ja vilinää riitti koko päivän, ja 112 Suomi -sovellus ladattiin moneen puhelimeen suoraan paikan päällä. Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin on koottu tälle nettisivulle.

Katso tunnelmia Sellon tapahtumasta:


9.2.2016

11. helmikuuta vietetään 112-päivää – Digialaiset esittelevät 112 Suomi -sovellusta Espoon Sellossa

11. helmikuuta vietetään valtakunnallista hätänumeropäivää. Koko viikon ajan ja erityisesti torstaina 11.2. järjestetään lukuisia arjen turvallisuuteen ja turvallisuustietoon liittyviä tapahtumia ympäri Suomea.

Hätänumeropäivän kampanja on tänä vuonna kohdistettu erityisesti nuorille sekä ikäihmisille. Myös 112 Suomi -sovellus on kampanjassa esillä:


Digia on 112-päivänä mukana tapahtumassa, joka järjestetään klo 14-19 kauppakeskus Sellossa Espoon Leppävaarassa. Tule kysymään Digian asiantuntijoilta 112 Suomi -sovelluksesta, anna palautetta tai kerro omia käyttökokemuksiasi.

Sellon tapahtumassa toimintaansa esittelevät Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos ja poliisi, Keravan Hätäkeskus, Uudenmaan Pelastusliitto ja Espoon Pelastuskoirat ry. Luvassa on mm. autojen, varusteiden ja toiminnan esittelyä sekä arjen turvallisuustietoa. Tervetuloa mukaan!


9.10.2015

Ongelmat 112 Suomi -sovelluksessa iPhone-puhelimissa korjattu


iOS 9 -käyttöjärjestelmäpäivityksen aiheuttamat ongelmat 112 Suomi -sovelluksessa on korjattu. Sovellus näkyy jälleen normaalisti, kun päivität sovelluksen.


28.9.2015

Käyttöjärjestelmäpäivityksen myötä ilmenneitä ongelmia iPhone-puhelimissa korjataan parhaillaan


iPhone-puhelimiin ilmestyi viime viikolla uusi iOS 9 -käyttöjärjestelmä. Käyttöjärjestelmäpäivityksen myötä 112 Suomi -sovelluksessa on joissain tapauksissa ilmennyt ongelmia. Päivitys, joka poistaa ongelman, tulee saataville lähipäivinä.


30.6.2015

Päivitys viikolla 27: käytettävyyttä parannettu, uusia ominaisuuksia lisätty, numeron syöttöön ja muihin päivystysnumeroihin liittyvät virheet korjattu

Sovelluksen uuteen versioon on tehty useita käyttöliittymäuudistuksia: esimerkiksi fonttikokoja on suurennettu ja tiedot on ryhmitelty selkeämmin käytettävyyden parantamiseksi. Tärkein uusi ominaisuus on paikannustarkkuuden esitys sijaintikoordinaattien yhteydessä. Lisäksi sovellus on jatkossa ladattavissa kaikkialla, kun se on tähän asti ollut ladattavissa vain suomalaisista sovelluskaupoista. Jotkut puhelinmallit, erityisesti Android ja iPhone, ovat vaatineet käyttöönoton yhteydessä puhelinnumeron syöttämisen useaan kertaan ennen kuin se on tallentunut. Numeron syöttöön liittyvä virhe on uudessa versiossa korjattu.

MLL:n Lasten ja nuorten puhelimen numero Muut päivystysnumerot -välilehdellä on korjattu.


30.6.2015

112 Suomi –sovellus ladattavissa nyt myös Jolla-puhelimiin


Vastauksena käyttäjäpalautteeseen 112 Suomi -sovellus on nyt ilmaiseksi ladattavissa Windows-, Android- ja iOS -puhelimien lisäksi myös Jollan Harbour-kaupasta.


18.6.2015

112 Suomi -sovellus ladattavissa nyt myös Windows-puhelimiin


Saat 112 Suomi -sovelluksen Windows-puhelimeesi lataamalla sen sovelluskaupasta tai verkko-osoitteesta: https://www.windowsphone.com/fi-fi/store/app/112-suomi/15fdd7e1-a879-459b-8af6-a119b3b9829e.


17.6.2015

Ensimmäisessä versiossa ollut virhe meripelastuksen numeron osalta on korjattu, päivitys saatavilla jo Androidiin


112 Suomi -sovellus tarjoaa hätänumeron ohella lisäominaisuutena myös muita päivystysnumeroita. Meripelastuksen päivystysnumerosta oli jäänyt ensimmäisissä versioissa yksi nolla pois. Virhe on nyt korjattu sovelluksen uusiin versioihin.

Android: Numero toimii uudessa versiossa 1.0.119 (vrt. vanha 1.0.114). Virhe korjaantuu sovelluspäivityksen myötä. Useimmat puhelimet tarjoavat päivitystä automaattisesti. Sovelluksen asetuksista voi tarkistaa, mikä versio omassa puhelimessa on.

iPhone: Korjaus on tehty ensimmäiseen versioon 1.0.1. ja tulee ladattavaksi pian.

Takaisin ylös